Onze wijnen
Algemeen
Wij hebben een kwalitatief zeer goed assortiment en groeien als we de kans krijgen mooie nieuwe 'parels' van wijnen toe te voegen aan dit assortiment. Wij hebben onze wijnen op basis van herkomst voor u weergegeven hetgeen een goed overzicht geeft van ons assortiment.
Wij zijn er trots op dat wij onze wijnen uit de Bergerac en uit de Piemonte exclusief voor de Nederlandse markt importeren.
Frankrijk
Frankrijk is nog steeds het beroemdste en meest veelzijdige wijnland ter wereld. De Franse wijn heeft dit voornamelijk te danken aan de grote geologische en klimatologische diversiteit. Er is geen land ter wereld met zoveel verschillende wijngebieden. Bekende voorbeelden zijn de Champagne, Elzas, Loire, Bourgogne, Bordeaux en de Rhone. Deze wijngebieden en hun druivensoorten (zoals sauvignon blanc, chardonnay, merlot en cabernet sauvignon) zijn een voorbeeld geweest voor veel andere wijnlanden uit de hele wereld. De laatste decennia heeft Frankrijk veel concurrentie gekregen van wijnlanden uit de hele wereld, maar dankzij haar unieke veelzijdigheid zal het altijd een toonaangevend land blijven.
Wij kozen om wijnen te importeren uit een gebied waar duizenden Nederlanders jaarlijks naar toe gaan met vakantie en aldaar genieten van prachtige wijnen: De Bergerac.
Bergerac is een heuvelachtig wijngebied dat grenst aan de Bordeaux en dat onderdeel uitmaakt van het departement Dordogne. De Bergerac heeft een grote culinaire traditie. Niet alleen de regionale recepten en wijnen maar ook de zwarte truffels die sinds 1973 hun eigen appellation contrôlé hebben zullen hier de oorzaak van zijn.
Naast Bergerac hebben we inmiddels een heel mooi huis uit Languedoc aan ons assortiment toegevoegd. Een gebied waar de laatste decennia enorm geïnvesteerd is in de kwaliteit. En met succes, want tegenwoordig komen hier prachtige wijnen vandaan.
Meer over onze wijnen uit Frankrijk
Lees verder over onze import uit Bergerac en de wijnen uit Languedoc
Italië
Italië is een groot en divers wijnland met wijnbouw in alle gewesten. Italiaanse wijnen zijn te vinden van het hoge noorden bij de Alpen tot in het diepe warme zuiden. Geen land ter wereld kent zoveel oorspronkelijke druivensoorten als Italië.
Hoewel er de laatste jaren veel geëxperimenteerd is met buitenlandse, vooral Franse soorten zoals de Cabernet Sauvignon, de Merlot, de Chardonnay en de Sauvignon, genieten de eigen inheemse varieteiten zoals de Grillo en Vespolina nu weer de voorkeur. Er worden talloze verschillende wijntypen gemaakt, van droge witte, stevige rode en lichtvoetige rosé's, tot zoete en rijke dessertwijnen, sprankelende spumanti en versterkte wijnen.
Wij hebben een schitterend huis gevonden in het noorden van Italië, in de Piemonte streek. Zij produceren schitterende wijnen van Nebbiolo en Vespolina druiven.
Wij importeren de wijnen van Fontachiara exclusief voor Nederland.
Spanje
Spanje bevat tientallen erkende wijnregio's. De wijnregio DOP VC (Vinos de Calidad) Granada bevindt zich in het gebied rond de hoge bergen van de Sierra Nevada (met ruim 20 toppen van meer dan 3000 meter) en nabij de Middellandse Zee.
Het is qua oppervlakte één van de grootste wijnregio's van Spanje, maar vanwege de vele hoge bergen is maar een beperkt deel aangeplant met wijngaarden. Onze wijnen komen grotendeels uit de Alpujarras, die deels tot de regio Almeria behoort.
Bodega Dominio Buenavista – Veleta wijnen
Dr. Vino is de bijnaam die ze in de Verenigde Staten aan Juan Palomar hebben gegeven, omdat deze enthousiaste wijnmaker uit de Alpujarras jarenlang als medicus in de USA heeft gewerkt. In Spanje toverde hij de oude cortijo van zijn voorouders om tot bodega Dominio Buenavista, nabij de kustplaats waar honderden jaren voor Christus de Phoeniciërs de eerste wijn in Europa aan land brachten! Eén van zijn specialiteiten is wijn van de unieke Vijiriega-druif, die vrijwel alleen in de Sierra Nevada voorkomt.
Zuid Afrika
Het ontstaan van Zuid-Afrika begon met de stichting van een verversingspost op Kaap de Goede Hoop in 1652. Hier kon de Nederlandse ‘Verenigde Oost-Indische Compagnie’ de boten die naar Indië voeren van verse levensmiddelen voorzien. Jan van Riebeeck was de eerste gouverneur van Kaap de Goede Hoop en plantte er in 1655 de eerste druivenstokken. Op 2 februari 1659 werd de eerste wijn van Kaapse druiven gemaakt. Daarna werden op grote schaal druivenstokken geplant op Roschheuvel, het huidige Bishopscourt Wynberg. De eerste jaren verliep de Zuid-Afrikaanse wijnbouw moeizaam door gebrek aan ervaring. Dat veranderde in 1679 met de komst van de opvolger van Van Riebeeck: Simon van der Stel. Van der Stel was een enthousiast en kundig wijnmaker. Op zijn boerderij in Constantia legde hij een wijngaard aan en slaagde er meteen in goede wijn te maken. Deze wijngaard bestaat nog steeds.