Onze Bubbels


 

Bulles de Sanglier

Misschien niet verwacht, maar dit is werkelijk een zeer bijzondere keuze! Slechts een klein aantal wijnhuizen in Bergerac maakt mousserende wijn. De Bulles de Sanglier is een prachtige wijn gemaakt volgens de Méthode Traditionnelle. Gemaakt van 100% sémillion blanc, welke met de hand worden geplukt, vroeg in het pluk seizoen. Dit resulteert in een een mooie frisse droge bubbel met een heerlijke fijne mousse.

Kijk bij Onze Wijnen – Frankrijk voor meer informatie over Château de Fayolle.

Riesling Sekt Brut

Wijn maken kunnen ze in Duitsland als geen ander. En Sekt maken kunnen ze ook! Deze is van 100% riesling gemaakt en is heerlijk droog. Een fijne mousse zorgt voor een heerlijk mondgevoel. Een mooie begeleiden van diverse gerechten, maar ook heel geschikt als aperitief. Een feestelijk glas.

Kijk bij Onze Wijnen – Duitsland voor meer informatie over Weingut Scherr in Rheinland-Pfalz.


 

Hongarije

Hongarije heeft een landklimaat met warme zomers en koude winters. Het regent er voldoende. Dat maakt dit klimaat goed voor wijnbouw. Al sinds de Romeinen is er een uitgebreide wijncultuur aanwezig. In tijden van het communisme raakte de wijnbouw in verval. Men ging voor kwantiteit en niet meer voor kwaliteit. Inmiddels ligt die tijd ver achter ons en is sinds de jaren negentig de kwaliteit van wijnbouw weer in de lift. Door middel van een strenge wijnwetgeving en met behulp van investeerders is het de nieuwe generatie van Hongaarse wijnboeren gelukt weer mee te tellen. De wijnregio’s produceren zeer verschillende wijnen (zoals men dat ook ziet in Frankrijk).

De belangrijkste inheemse druivenrassen zijn de Kadarka, Kékfrankos, Zweigelt en Kékoportó. Er zijn inmiddels ook steeds meer wijngaarden te vinden waarop de internationaal bekende rassen staan, zoals Pinot Noir, Merlot en Sauvignon blanc.

Hungaria (van het huis Törley)

Joseph Törley leerde het vak in Reims en startte een eigen fabriek in Budafok in1882. Het vakmanschap, de fraaie witte wijnen en de uitstekende kalksteengroeven zorgden voor een prachtig resultaat. De sparkling wines van Törley waren rond 1900 in heel Europa te verkrijgen en vonden zelfs in Parijs gretig aftrek. Het kasteel van Törley en de vele kelders bevinden zich ten noorden van Budapest. Er zijn mogelijkheden voor rondleidingen en er is jaarlijks een groots wijnfestival.
Toen Törley door de staat werd overgenomen werd de naam veranderd in Hungaria. Sinds 1990 is het bedrijf weer voor een klein deel in handen van de achterkleindochter van de oprichter.

Brut Grande Cuvee

Deze heerlijke, droge Hongaarse mousserende wijn is gemaakt van chardonnay en rajnai riesling druiven volgens de Méthode Classique.

Extra Dry

Deze heerlijke, extra droge Hongaarse mousserende wijn is gemaakt van chardonnay en rajnaj rizling druiven volgens de Méthode Classique.
De Extra Dry is de meest verkochte peszgö (mousserende wijn) in Hongarije.

Extra Dry Rosé

Deze rosé bubbel is gemaakt van kékfrankos en pinot noir druiven volgens de Méthode Classique.

Irsai Olivier

Deze mousserende wijn is gemaakt van de inheemse Hongaarse druif irsai oliviér.

Deze bubbel heeft de typische muskaatgeuren in combinatie met de frisse zuurheid en is hiermee zwoel en kruidig tegelijk. De wijn heeft een zacht mondgevoel met allerlei exotisch fruit in de smaak en is ietwat zoet.

Decanter beloonde de wijn in 2011 met brons.

Grande Cuvee Rouge

Een rode Hongaarse bubbel! Demi-Sec mousserende cuvee die het karakter van de rode druiven heeft bewaard.

Een absolute aanrader!
De moeite van het proberen waard.

Op afroep leverbaar

Onderstaande wijnen kunnen in het algemeen binnen een dag in huis zijn. Neem even contact op.

Momenteel helaas NIET leverbaar.

Törley Sec – 3L

Törley Sec 3 liter

Fraaie bubbels gemaakt sinds 1886 volgens de méthode traditionelle (2e gisting op de fles)
Met een klein zoetje en bittertje in de afdronk
Een mooie mousse en daardoor is deze wijn heel toegankelijk
Dit is een dubbele Magnum en heet een Jeroboam.