Lemberg – Pinot Noir

15,95

Mooi rood fruit, donkere kersen, zowel in geur als in smaak.  Mooie, zachte tannines.

Artikelnummer: 27.109 Categorieën: , , ,

Beschrijving

Wijnbeschrijving

Lemberg Pinot Noir – een Estate Wine.

Terug van weggeweest! Deze ‘single vineyard’ Pinot Noir is rijk, fris en heeft van die karakteristieke aardse tonen. Van top boutique wijnhuis Lemberg uit warm Tulbagh met een lange traditie in de stijl van smaakvolle elegantie. Dat komt door hun passie en streven naar perfectie in het maken van terroir wijnen. Alles gebeurt met de hand en op duurzame en minimalistische wijze. Zo proef jij het fruit van een unieke ‘single’ wijngaard op krijtachtige grond en omgeven door de imponerende Witzenberg en Winterhoek gebergten.

Om frisheid te behouden worden de druiven heel vroeg geplukt en koel gehouden op 4 graden. Na persing krijgt alleen het beste sap, ‘het free running juice’ , 12 maanden houtopvoeding. Om het fruit te behouden doet men dat in oude 500 l. en 225 l. vaten. De fraaie fles met wax sluiting geeft de finishing touch.

Proefnotitie

Geuren van rood en donker fruit en aardse aroma’s. Medium bodied. Je proeft de rijke complexiteit van rijpe rode kersen, donkere bessen. Het fruit volgt op het palet, met aardse smaken zoals je kan verwachten bij een mooie Pinot Noir. Zijde zachte tannines in de finish.

Nu op dronk en zal zich nog 6 jaar ontwikkelen.

Deze Pinot Noir is heerlijk bij

Een culinaire wijn. Heerlijk bij gebraden rundvlees, kip met champignons, gekruide lamskoteletten, eend en niet te vergeten, de boeuf bourguignon.