Ernie Els – Big Easy Red

16,95

Zoals de naam het al zegt is de Big Easy Red groots in smaak en toch gemakkelijk. Puur, rijp, paars en rode vruchten stuiven uit het glas. Platter 4 *, Excellent

Artikelnummer: 27.002 Categorieën: , , ,

Beschrijving

De Ernie Els Big Easy Red is zoals de naam het al zegt: groots in smaak en toch toegankelijk. Puur, rijp, paars en rode vruchten stuiven uit het glas. Met complexe aroma’s van melk chocolade en gebrande koffie. Een intens, pure wijn die eindigt met ronde tannines in een mooie lange finale. Een verrukkelijke topwijn.

De Big Easy Red is een subtiele blend van geurende druivensoorten, zoals Viognier (4%), Cinsault (4%), Grenache (7%) en Mourvèdre (4%) gebouwd op een basis van Shiraz (61%) en ondersteund door Cabernet Sauvignon (20%).

De Shiraz zorgt voor de mooie en overvloedige kruidige aroma’s, de robuuste structuur en tannines komen van de Cabernet Sauvignon. Bloemen en heerlijke noten van Mourvedre, Cinsault en Viognier dragen allen bij tot het exotische ritme van de Big Easy. Afgerond door een zachte, zoet fruitige finish van de Grenache.

Met 14 maanden houtopvoeding, 80% in 300 liter Frans eiken vaten en 20% in 300 liter Amerikaans eiken vaten.

Al heerlijk op dronk blijft deze wijn zeker nog zeven jaren swingen. Serveren op 17 tot 19 graden.

De Ernie Els Big Easy Red is lekker bij:

Bij rood vlees, wild, grillades, steak, BBQ, champignons en harde kazen.