Teken nu in op de wijnen van Fontechiara

Eindelijk …

Trots op wederom een eigen import, presenteren wij een trio schitterende wijnen uit de Piemonte (Italië), de streek van de Barolo en Barberesco.
Teken in door ons een email te sturen en profiteer van dit prachtige aanbod: Slechts € 13,50 per fles (ipv € 17,95). Bestel snel per doosje van 6.

Nebbiolo 2009

De Fontechiara Nebbiolo 2009 is een wijn met een opvallende persoonlijkheid, is in staat om je te boeien en wordt verkregen uit de mooiste druiven. Als de wijn rijpt in eiken vaten, ontstaat de karakteristieke bruin-oranje tint aan de rand van het glas. De wijn heeft een prachtig boeket van viooltjes, teer, wilde kruiden, kersen, frambozen, truffels, tabak en pruimen. Een besloten intense smaak, intens kruidig, met hints van witte peper, kaneel en zoethout, wordt door de Nebbiolo in evenwicht gehouden door noten van hout.

De Nebbiolo van Fontechiara laat zich als volgt kenmerken door de robijn rode kleur en is droog, met een lichte noot van tannine en een lange afdronk. de geur is fijn, elegant en kruidig met tonen van grapefruit (rood fruit jam). De Nebbiolo 2009 is bekroond met de Bronzen Medaille van "Decanter World Wine Awards 2013" te Londen

Vespolina

De Vespolina komt van nature voor in dit gebied van Piemonte en recent werd aangetoond dat het een afstammeling van de Nebbiolo is. De kleur is intens robijnrood en heeft paarse tinten. De smaak is zeer glad, rond en evenwichtig met een goede persistentie, met een aangename pittigheid. Zoete tannines die de finale toffee en witte peper geven. De geur is intens, fijn, elegant en kruidig ​​met tonen van grapefruit (rood fruit jam)

Opvoeding: 20% in eiken houten vaten, gedurende 9 maanden, 80% in stalen tanks voor 12 maanden en op fles gedurende een jaar. Een leuke wetenswaardigheid is dat de naam van deze wijn ontleend is aan "wespen", die tijdens de rijping worden aangetrokken door de zoetheid van de druiven.

Chiaretta (Rosé)

Met respect voor traditie, produceert Fontechiara vandaag de dag een rosé. Een vinificatie van de Nebbiolo druif, maar dan volgens de methode om witte wijn te maken. Dat wil dus zeggen dat het fermenteren van de wijn plaats vindt zonder de schillen.

Het resultaat is een rosé, gemaakt van 100% Nebbiolo druif. De wijn wordt voor het bottelen gefilterd, waardoor een heldere lichtroze wijn ontstaat, met tinten van koper. Het heeft een intense, frisse en fruitige neus met de geur van rode bessen en kruiden, een typisch voorbeeld van Nebbiolo. De opmerkelijke frisheid in de mond maakt het de perfecte begeleiding van voorgerechten, vis of een lichte zomer lunch. Deze wijn is het best te genieten als deze licht gekoeld wordt geschonken (12 °C).