Nieuwe wijnen Château de Fayolle

In de zomer van 2020 werden ze voor het eerst geproduceerd. Nou ja, eigenlijk dus vorig jaar al, maar deze zomer kwamen ze op de markt. Twee nieuwe wijnen ontwikkeld door Riki & Frank van Château de Fayolle. Wij waren daar deze zomer en mochten ze al proeven. Omdat de etiketten nog niet klaar waren, mochten we ze niet meenemen, maar nu zijn ze ook in Nederland beschikbaar.


Bulles de Sanglier

Zeer bijzonder is deze mousserende wijn uit Saussignac! Er is maar een klein aantal châteaus in Bergerac dat voldoende kwaliteit maakt om een mousserende wijn te produceren. En deze mag er zijn! Een frisse, droge ‘bubbel’ met een prettige zachte fijne mousse. Elegant op de tong en een plezierige afdronk.

Zeer geschikt voor de komende feestdagen als aperitief of begeleider van lichte visgerechten. Ach, eigenlijk is het overal lekker bij…

Er werden slechts 1250 flessen geproduceerd. Een pareltje uit de Bergerac!

Bois de Sanglier

Deze droge witte wijn, gemaakt van sauvignon blanc en sémillion blanc, is afkomstig van 3 percelen rond het château. De wijnstokken zijn op perceel Mornac geplant in 2003, op Chemin geplant in 2000 en op Ruine in 2002, alles op een klei-kalksteenplateau. Door de wijn 5 maanden op hout op te voeden ontstaat een elegante ietwat rokerige wijn, maar zeker niet overdreven. Harmonieus en met een goede zuurgraad. Een voor de hand liggende boterachtige noot. Heel lang op de finish.

Kleine productie van slechts 1775 flessen.