Olijfolie van Sicilie (DOP)

Azienda Cantunera is gevestigd net even landinwaarts van de pittoreske havenplaats Sciacca op Sicilië. Op slechts enkele kilometers van de kust zorgen zeldzaam oude olijfbomen voor DOP-gecertificeerde en biologisch geproduceerde olijfolie van topkwaliteit.

De olijfolie van Cantunera is sinds 2003 officieel erkend als Denominazione Origine Protetta Val di Mazara. Ook goede olijfolie heeft terroir!

De olie wordt gemaakt van drie olijfboomrassen die typerend zijn voor deze regio op Sicilië: Biancolilla, Nocellara del Belice en Cerasuola. Samen met de typische geografische en klimatologische omstandigheden zorgen zij voor een excellente balans van unieke smaken, karakteristieke kenmerken en voedingsstoffen.

Vanaf heden is de olijfolie van Cantunera exclusief verkrijgbaar bij Wijnelarij Spaarndam. Geniet van deze top kwaliteit olijf olie over salades, pasta gerechten, vis, vlees in in soepen. Haal met elke druppel de zon op je bord.

 

De nieuwe Lirac wijnen van Castel Oualou zijn in onze shop verkrijgbaar! Sluiten